ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ НА XXXI НЕДІЛЮ ЗВИЧАЙНУ

Рік B, III тиждень псалтирі
Колір літургійних шат – зелений

Літургійні читання:
Втор 6, 2-6
Євр 7, 23-28

Євангеліє:  Мк 12, 28б-34

А один із тих книжників, що чув, як вони сперечались, та бачив, як добре Він відповідав їм, приступив та й спитався Його: Котра заповідь перша з усіх?

Ісус відповів: Перша: Слухай, Ізраїлю: наш Господь Бог Бог єдиний.

І: Люби Господа, Бога свого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всім своїм розумом, і з цілої сили своєї! Це заповідь перша!

А друга однакова з нею: Люби свого ближнього, як самого себе! Нема іншої більшої заповіді над оці!

І сказав Йому книжник: Добре, Учителю! Ти поправді сказав, що Один Він, і нема іншого, окрім Нього,

і що Любити Його всім серцем, і всім розумом, і всією душею, і з цілої сили, і що Любити свого ближнього, як самого себе, це важливіше за всі цілопалення й жертви!

Ісус же, побачивши, що розумно той відповідь дав, промовив до нього: Ти недалеко від Божого Царства! І ніхто не насмілювався вже питати Його.

Цього тижня Свята Церква в літургії відзначає:

9 листопада, п’ятниця, – свято річниці освячення Латеранської базиліки.

10 листопада, субота, – обов’язковий спомин Лева Великого, Папи та Вчителя Церкви

Триває місяць листопад, впродовж якого Церква особливо закликає до молитов за душі наших померлих.
За побожне відвідання цвинтаря та молитви за померлих з 1 по 8 листопада можна отримати (за звичайних умов: сповідь, Святе Причастя, відсутність прив’язаності до будь-якого гріха, «Отче наш» і «Радуйся, Маріє» або інша молитву в намірах Святішого Отця) повнийвідпуст, який може бути пожертвуваний виключно за одного померлого. Вірні, яківід полудня 1 листопада і до півночі 2 листопада відвідають храм або каплицю іпомоляться там «Отче наш» і «Вірую», можуть отримати (за звичайних умов) повнийвідпуст, який може бути пожертвуваний за померлого.

Щоп’ятниці в 2-му класі відбуваються передподружні науки. Запрошуються всі бажаючі. Про більш докладну інформацію просимо звертатися до о. Сергія Кагановича.

Нагадуємо батькам про обов’язок виховання власних дітей та звертаємо увагу, що у нашій парафії вже розпочалися катехези (духовні заняття) для дітей. Розклад катехез можна прочитати на інформаційному стенді, на офіційному сайті парафії та при потребі уточнити у сестер або священиків, що працюють у парафії.

Також запрошуємо молодь на зустрічі для молоді у нашій парафії та дорослих, які готуються до Таїнства Покаяння та Євхаристії, а також про катехетичні зустрічі для тих, хто хоче поглибити свої знання про Бога та прагне зростання у вірі.

Наміри Святішого Отця для Апостольства молитви: 

Загальний: Щоб мова серця та діалогу завжди мала перевагу над мовою зброї. 

НА НОВИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАЦІ, НАВЧАННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ НЕХАЙ УСІХ БЛАГОСЛОВИТЬ ВСЕМОГУТНІЙ БОГ