Перший загально-дієцезіальний День зосередження юристів

17 листопада 2018 року в місті Житомирі місцевими християнськими юристами було організовано перший загально-дієцезіальний День зосередження. Зустріч відбувалася у храмі святого Йоана з Дуклі. Програма заходу була насиченою. Розпочали зі спільної кави та знайомства з ординарієм Київсько-Житомирської дієцезії, його преосвященством єпископом Віталієм Кривицьким. Слід відзначити, що розмова мала досить невимушений характер. Учасники мали змогу поговорити з єпископом про морально-етичні особливості професії, потреби християнських юристів, роль Церкви та необхідність спеціальної пастирської опіки над тими, котрі щодня приймають доленосні рішення та прямо впливають на правову свідомість колег та суспільства вцілому.

Після розмови усі зібралися навколо Господнього вівтаря. На проповіді отець єпископ підкреслив той факт, що юридична професія є талантом, котрий кожен юрист отримує від Бога та зобов’язаний примножити протягом земної мандрівки. Євхаристія переживалася незвично урочисто, оскільки майстерна гра на органах та гарний спів по-особливому налаштовували на молитву.

Послухавши Слова Божого та споживши Страви духовної, учасники зустрічі мали нагоду скуштувати смачний обід з монастирської кухні Братів Менших.

Не обійшлося цього дня без конференції: отець Вальдемар Павелець нагадав про основи християнства. Про те, де є коріння християн і чим християни відрізняються від усіх інших людей.
Звичайно ж, закінченням зустрічі було благословіння присутніх отцем Юстином Копитко на усі справи та щасливе повернення додому.
Від імені учасників, щиро дякуємо усім, хто долучився до організації та проведення першого загально-дієцезіального дня зосередження для юристів. Дякуємо отцю Віталію Кривицькому за особливу пастирську опіку, отцю Вальдемару за влучні метафори, що допомогли задуматися над джерелами нашого покликання. Дякуємо Братам Меншим, в особі настоятеля отця Павла Шевчука, за можливість проведення заходу у затишній атмосфері.
Запрошуємо усіх бажаючих долучитися до спільноти християнських юристів та взяти участь у подальших зустрічах!

Автор – Денис Журавський

P.S.: «Щиро дякуємо Владиці Віталію за спілкування та спільну молитву від юристів, що були на зустрічі у храмі св. Йона з Дуклі в м. Житомирі. Маємо надію, що дана зустріч спричинить збільшення учасників у майбутньому подібних днях зосереджень та допоможе нам формуватись у світлі нашої віри в Христа .»
Адвокат Вадим Василевський

Джерело: kzd.org.ua