Єпископові Яну Пурвінському – 84!

19 листопада, вже традиційно храм св. Софії збирає парафіян з усього Житомира, бо  в цей день свій день народження  святкує єпископ Ян Пурвінський, вислужений ординарій Київсько-Житомирської Дієцезії. Перший, після часів переслідування церкви, єпископ відновитель нашої дієцезії.

Урочисту Святу Месу очолив єпископ Віталій Кривицький  у співслужінні з єпископом Леоном Дубравським та священиками, які приїхали до Житомира, щоб одноголосно дякувати Богу за 84 роки життя єпископа Яна. 
Єпископ Ян є прикладом того, як можна використати все те, що подарував Господь. Більше 40 років відданого служіння в Україні. Сотні храмів, яких він відвідав та сприяв відновленню та відродженню. Тисячі людей, які завдячують йому. Хрещення, Таїнство Сповіді, Миропомазання, шлюб – не слід перелічити всього того, чим ділився єпископ Ян. Сьогодні – немічний та слабкий, він є прикладом того, що служити іншим можна завжди. Якщо не працею, так напевно молитвою. 
Після урочистого благословення ціла низка людей і груп вишикувалась, щоб привітати, подякувати та просити про благословення достойного Іменинника.

Джерело: kzd.org.ua