ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ НА СВЯТО ХРЕЩЕННЯ ГОСПОДНЬОГО

Рік В, I тиждень псалтирі
Колір літургійних шат – білий

Літургійні читання:
Іс 40, 1-5. 9-11
Тит 2, 11-14; 3, 4-7

Євангеліє:  Лк 3, 15-16. 21-22

Коли ж усі люди чекали, і в серцях своїх думали всі про Івана, чи то він не Христос, Іван відповідав усім, кажучи: Я хрищу вас водою, але йде ось Потужніший за мене, що Йому розв’язати ремінця від Його взуття я негідний, Він христитиме вас Святим Духом й огнем! І сталося, як христились усі люди, і як Ісус, охристившись, молився, розкрилося небо, і Дух Святий злинув на Нього в тілесному вигляді, як голуб, і голос із неба почувся, що мовив: Ти Син Мій Улюблений, що Я вподобав Тебе!

13 січня 2018 року – Неділя Хрещення Господнього, котра завершує в Літургії Церкви Різдвяний період, й від завтра – понеділка 14 січня – розпочнеться період Звичайний, котрий триватиме до 5-го березня. А вже 6-го березня, в Попільну Середу, розпочнеться Великий Піст.

На цьому тижні Свята Церква відзначає:

17 січня, в четвер – спомин св. Антонія, абата.

В п’ятницю, 18 січня, розпочинається Тиждень молитов про єдність християн. Окрім молитви Спаситель вимагає від нас також учинків любові: «Це – Моя заповідь, щоб ви любили один одного, як Я вас полюбив!». Впродовж тижня, від 18-го до 25-го січня особливо молімося про дар братерської любові – знак, за яким розпізнають учнів Христа!

Наступної неділі, 20 січня, після св. Меси о 1000 в нашому храмі відбудеться концерт семінаристів з Місійної Вищої Духовної Семінарії «Redemptoris Mater». Від щирого серця запрошуємо на усіх на цей музичний захід!

Для дітей та їхніх батьків, а також для дорослих повідомляємо, що після різдвяних канікул відновлено проведення катехез (приготування до Святих Таїнств). Розклад не змінений. Просимо усіх з відповідальністю ставитись до виховання власних дітей та до свого особистого християнського зростання!

Нагадуємо, що зараз тривають Коленди – пастирські відвідини Ваших домівок священиками нашої парафії. Ще є можливість записатись на такі відвідини, залишивши свою адресу та контактний телефон. З приводу цього питання просимо звертатись в сакристію!