ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ НА IV НЕДІЛЮ ЗВИЧАЙНУ

Рік В, IV тиждень псалтирі
Колір літургійних шат – зелений

Літургійні читання:
Єр 1, 4-5. 17-19
1 Кор 12, 31 — 13, 13 (д), або 13, 4-13 (к)

Євангеліє:  Лк 4, 21-30

Того часу Ісус у синагозі почав говорити: «Сьогодні сповнилося це Писання у вухах ваших». Усі були свідками Йому, дивуючись словам благодаті, які линули з Його уст. Тож вони казали: «Чи не син це Йосифа?» А Він промовив до них: «А як же ж, скажете Мені цю приказку: “Лікарю, вилікуй самого себе!” Зроби й тут, на своїй батьківщині, те, що, чули ми, сталося в Капернаумі». І Він промовив: «Воістину кажу вам, що жодний пророк не приймається на своїй батьківщині. По правді кажу вам, що багато вдів було у дні Іллі в Ізраїлі, коли небо замкнулося на три роки й шість місяців, коли стався великий голод по всій землі. Та до жодної з них не був посланий Ілля, тільки в Сарепту Сидонську – до жінки-вдови. І багато було прокажених в Ізраїлі за пророка Єлисея, але ніхто з них не очистився, тільки Нааман – сирієць!» Почувши це, всі в синагозі сповнилися гнівом. І, вставши, вигнали Його геть з міста, і повели Його до урвища гори, на якій було збудоване їхнє місто, щоб Його  скинути; та Він, пройшовши поміж ними, віддалився. Слово Господнє.

Усі кошти, зібрані під час св. Мес, будуть скеровані на підтримку католицького Телебачення Віковічного Слова (EWTN).

Сьогодні (3 лютого 2019 року) – Перша Неділя місяця. З цієї нагоди після Св. Мес  о 1000 та 1300 відбудеться виставлення Пресвятих Дарів, Літанія до Пресвятого Імені Ісуса, а також благословення дітей.

На цьому тижні Св. Церква відзначає:

5 лютого, у вівторок  – спомин св. Агати, діви і мучениці. В цей день відбудеться благословення хліба, солі і води.

6 лютого, в середу – спомин свв. Павла Мікі і сподвижників, мучеників.

8 лютого, в п’ятницю – спомин св. Жозефіни Бакіти, діви. Також цей день є Міжнародним днем молитви за жертв торгівлі людьми.

З нагоди Дня Святого Маруна, Отця Маронітської Католицької Церкви, Ліванська Маронітська Родина в Україні запрошує на урочисте святкування, яке відбудеться в нашому Соборі в середу, 6 лютого. Початок урочистої Божої Служби, яку очолить Архієпископ Маронітської Католицької Церкви, – о 1800. Щиро усіх запрошуємо!

На цей тиждень припадає І-й Четвер місяця. З цієї нагоди в нашому храмі після вечірньої св. Меси відбуватиметься Виставлення Пресвятих Дарів та молебень за нові покликання до священства та чернечого життя.

Наміри Святішого Отця для Апостольства Молитви на лютий 2019 р.:

Про великодушне прийняття жертв торгівлі людьми та примусової проституції, як і будь-якого іншого насильства.