Процесія з Пресвятими Дарами з нагоди урочистості Тіла і Крові Ісуса Христа вулицями столиці

23 червня 2019 року вулицями Києва пройшла процесія з Пресвятими Дарами з нагоди урочистості Тіла і Крові Ісуса Христа. Віряни всіх парафій Києва з пастирями й богопосвячені особи пройшли центром столиці, щоб прославити Господа й засвідчити віру. Урочистість розпочалася Месою в конкадетральному соборі святого Олександра, яку очолив ординарій Київсько-Житомирський єпископ Віталій Кривицький. У проповіді він наголосив на значенні послідовності в житті християнина.

«З Христом потрібно дружити не тільки в святкові дні, а постійно, цілим своїм життям, – нагадав єпископ. – До Пресвятої Євхаристії провадить нас щоденне наше життя. Так само, як ми підготувалися сьогодні, щоб підійти до вівтаря та прийняти Тіло і Кров Христа. Ця урочистість, коли ми приступаємо до Причастя, має продовження в тому хлібі, який Христос дає кожному з нас. Ісус лікує всілякий голод і втамовує спрагу – не тільки фізичну. Саме з вівтаря людина отримує допомогу. Христос може задовольнити кожен голод, втамувати кожну спрагу».

«Послідовність у житті християнина полягає в тому, що він знає не лише куди прийти, а і як прийти й коли прийти. 

Христос збирає в пустельному місці людей, щоби проголошувати Євангеліє і зцілювати хворих. Він проголошує Царство Боже й навчає, як бути послідовним у житті, щоб дійти до Небесного Царства. Якщо є недоліки і слабкості, Христос зцілює. Але зцілення людина отримує тоді, коли зустрічається з Христом. Не тільки коли Він годує тіло й укріплює душу, а й тоді, коли залагоджуються проблеми, про які людина не готова сказати перед Господом – але Він про них знає. Він зцілює людину повністю». 

«Послідовність спонукає людину слухати про Царство Боже до кінця, не відволікаючись ні на що. Христос лікує нас у різні періоди життя й готовий сьогодні відкрити нам цю правду. Послідовність дій зауважуємо, коли Ісус у безлюдному місці каже людям сісти малими спільнотами й роздати хліб. Тоді, коли вони Його слухають, збираються маленькими спільнотами і передають хліб іншим, передають далі, відбувається чудо. Господь чинить чудеса, коли люди Його слухають, коли вони послідовні не в своїй логіці, а в логіці Христа.

Наш вихід на вулиці сьогодні – це маніфестація не тих людей, які шукають втамування голоду, а тих, які знають, що за Ісусом варто йти, хоч до столу, хоч на Голготу. Бо, перебуваючи в цій послідовності і йдучи за Ним, ми ніколи не заблукаємо на дорозі до неба».

На завершення єпископ заохотив, щоб наше свідчення було послідовним не тільки сьогодні, у цю урочистість, а й тоді, коли повернемося додому, ніби позолочена дароносиця – з Христом у серці. І будемо там свідчити, що Христос насправді дуже близько до людей. А їм залишається бути послідовними, прийти й отримати Спасіння.

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ

Джерело: Католицький медіа-центр