Подячна Свята Меса з нагоди другої річниці єпископських свячень ординарія Київсько-Житомирської дієцезії єпископа Віталія Кривицького

24 червня 2019 року, в конкатедральному соборі святого Олександра в місті Києві о 18.00 годині, відбулася подячна Свята Меса, яку відслужив єпископ Віталій Кривицький з нагоди другої річниці Єпископських свячень. «Прагну подякувати всім за привітання і молитву, бо її завжди потребую. І цю Євхаристію прагну служити в намірі всіх тих, кого зустрів під час свого нового служіння.  За всіх, кого Господь поставив на моєму шляху, хто допоміг мені на ньому. А особливо за тих людей, кому у своєму служіння ще не дав ради допомогти. Нехай ця молитва спричиниться до того, щоб я свої обов’язки виконав», такими словами розпочав свою проповідь єпископ Віталій.

А в роздумах над Урочистістю Народження Йоана Хрестителя, яку переживаємо і над Словами Євангелія, пояснив, що потрібно, щоб прийняти Слово Боже і, як важливо виконувати нашу місію – ділитися Ним з ближніми.
“Сьогоднішню Урочистість можна назвати: «Народження пророка», яке було в відповідному часі, місці, оточенні, тобто там, де Господь хотів, щоб він народився. У цього пророка була своя місія. А щоб прийняти цю Божу звістку, потрібно було прийняти обряд очищення.
Не можемо прийняти Божого Слова, таким, як воно є, якщо наше серце буде брудним і грішним. Ми є слабкими й грішними людьми, але каємося. І прийняти Слово Боже можемо,  лише коли наше серце не буде черствим, коли ми боротьбу з гріхом робимо частиною нашого духовного життя.
Місія пророка, який мав народитися, Йоана Хрестителя, переконати світ у цьому гріху, а також у тому, що потрібно покаятися. І тільки після цього. вони зможуть почути Слова Ісуса, їх прийняти і вони запрацюють.
Приглядаючись до батьків майбутнього пророка, зауважуємо, що перед його народженням, передувала частина їх духовного життя… У Господа на все є всій час, є Його воля і мало відбутися так, як мало відбутися. Напевно тому і виховання Йоана було відповідним, бо ця родина була відкрита на Бога. І навіть, як виникали якісь труднощі, то все одно вони приходили до спільного знаменника, приходили до Божого Слова і з Ним залишалися.
Коли приходить день його народження і потрібно назвати його так, як сказав Господь. Переступаючи через певні традиції, вони зробили так, як сказав Бог…
У Бога на все є всій час, способи і рецепти. Дуже важливо, коли ми вміємо пережити це народження пророка в самих собі, бо собі передати Слово Боже є дуже складно. Сказати, що насправді Бог від мене сьогодні вимагає, які  сьогодні переді мною ставить завдання? 
Назватися слугою, це одне, але в Бога є набагато більший план. Він хотів, щоб це Слово було сповіщене всім народам і прагне спасти цілий світ. Через кого? Через Йоана Хрестителя, через смерть і воскресіння Ісуса Христа, через апостолів, які будуть розносити цю звістку по цілому світі. А сьогодні через нас з вами, які почуємо це Слово і поділимося Ним з нашими ближніми, з тими кого ми любимо, але давно їх не говорили про Бога.
Ми сьогодні почули Слово Господа, який прагне всім своїм Божим Серцем врятувати світ. І, тому це народження пророка в цей вечір, сьогодні відбувається в серці кожного з нас наново!”

Після Святої Меси віряни з вдячністю і радістю прославляли Господа, присутнього в Пресвятих Дарах, Літанією до Найсвятішого Серце Ісуса. А після благословення Пресвятими Дарами,  молодь парафії взяли слово привітання, завершуючи його чарівним співом: «Маріє, Мати покликання мого…»

Ваше Преосвященство єпископе Віталію! Нехай покров Богородиці супроводжує і зміцнює Вас на дорозі пастирського служіння, додаючи радості, натхнення і відваги! 

Джерело: Католицький Медіа-Центр