ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ НА XIII НЕДІЛЮ ЗВИЧАЙНУ

Рік В, I тиждень псалтирі
Колір літургійних шат – білий

Літургійні читання:
1 Цар 19, 16б. 19-21
Гал 5, 1. 13-18

Євангеліє:  Лк 9, 51-62

51 І сталось, коли дні вознесення Його наближались, Він постановив піти в Єрусалим. 52 І Він посланців вислав перед Собою. І пішли вони, та й прибули до села самарянського, щоб ночівлю Йому приготовити. 53 А ті не прийняли Його, бо йшов Він у напрямі Єрусалиму. 54 Як побачили ж те учні Яків й Іван, то сказали: Господи, хочеш, то ми скажемо, щоб огонь зійшов з неба та винищив їх, як і Ілля був зробив. 55 А Він обернувся до них, їм докорив та й сказав: Ви не знаєте, якого ви духа. 56 Бо Син Людський прийшов не губить душі людські, а спасати! І пішли вони в інше село. 57 І сталось, як дорогою йшли, сказав був до Нього один: Я піду за Тобою, хоч би куди Ти пішов. 58 Ісус же йому відказав: Мають нори лисиці, а гнізда небесні пташки, Син же Людський не має ніде й голови прихилити! 59 І промовив до другого Він: Іди за Мною. А той відказав: Дозволь мені перше піти, і батька свого поховати. 60Він же йому відказав: Зостав мертвим ховати мерців своїх. А ти йди та звіщай Царство Боже. 61 А інший сказав був: Господи, я піду за Тобою, та дозволь мені перш попрощатись із своїми домашніми. 62 Ісус же промовив до нього: Ніхто з тих, хто кладе свою руку на плуга та назад озирається, не надається до Божого Царства!

На цей тиждень припадають перші четвер, п’ятниця і субота місяця. В ці дні в нашому храмі відбуватиметься виставлення Пресвятих Дарів з літаніями: про покликання до священства та монашого життя (четвер), до Пресвятого Серця Ісуса (п’ятниця) та Марійний молебень з Лоретанською Літанією (субота). Запрошуємо від щирого серця!

Також в суботу, 6 липня, запрошуємо усіх, а особливо – молодь на Адорацію Христа у Пресвятих Дарах, яка відбуватиметься в нашому храмі після вечірньої св. Меси, що о 1800!

Цього тижня Свята Церква відзначає:

3 липня, в середу – свято св. Томи, Апостола;

6 липня, в суботу – спомин св. Марії Горетті, діви і мучениці.

В липні заохочуємо взяти участь у черговому, вже  21-му паломництві до Бердичева, до Всеукраїнського Санктуарію Матері Божої Святого Скапулярію, Головної Покровительки Київсько- Житомирської Дієцезії.

Тижневе піше паломництво з Києва вирушить в неділю, 14 липня, після св. Меси о 800, від парафії Воздвиження Хреста Господнього. Адреса парафії: м. Київ, Святошинський район, вул. Шепетівська, 6. Відповідальний за підготовку прощі – ректор нашої дієцезіальної Вищої Духовної Семінарії Пресвятого Серця Ісуса о. Руслан Михалків. З приводу участі в паломництві просимо звертатись до сакристії!

Також відбуватиметься піше паломництво до Бердичіва з м. Житомир. Ця проща вирушить від Кафедрального Собору св. Софії в п’ятницю 19 липня. Інформацію про неї можна дізнатись в сакристії, а також на Фейсбук-сторінці парафії св. Софії. Настоятель Кафедрального Собору о. Віталій Безшкурий та відповідальний за організацію паломництва о. Павло Щука щиро запрошують усіх бажаючих!

Нагадуємо, що з наступної неділі (7 липня) і до кінця серпня недільна св. Меса англійською мовою буде відправлятись об 1130.

Наміри Святішого Отця для Апостольства Молитви на липень:

«Щоб ті, хто вершить правосуддя, діяли чесно, щоб несправедливість, якою пронизаний світ, не мала останнього слова».