ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ НА XVI НЕДІЛЮ ЗВИЧАЙНУ

Рік В, III тиждень псалтирі
Колір літургійних шат – зелений

Літургійні читання:
Бут 18, 1-10a
Кол
1, 24-28

Євангеліє:  Лк 10, 38-42

38 І сталось, коли вони йшли, Він прийшов до одного села. Одна ж жінка, Марта їй на ім’я, прийняла Його в дім свій. 39 Була ж в неї сестра, що звалась Марія; вона сіла в ногах у Ісуса, та й слухала слова Його. 40 А Марта великою послугою клопоталась, а спинившись, сказала: Господи, чи байдуже Тобі, що на мене саму полишила служити сестра моя? Скажи ж їй, щоб мені помогла. 41 Господь же промовив у відповідь їй: Марто, Марто, турбуєшся й журишся ти про багато чого, 42 а потрібне одне. Марія ж обрала найкращу частку, яка не відбереться від неї…

Цього тижня Свята Церква відзначає:

22 липня, в понеділок – свято св. Марії Магдалини;

23 липня, у вівторок – свято св. Бригіди, монахині, Покровительки Європи;

24 липня, в середу – обов’язковий спомин св. Ольги, княгині;

25 липня, в четвер – свято св. Якова, Апостола.

Також на вівторок 25 липня припадає літургійний спомин св. Христофора, покровителя водіїв. В цей день молимося за водіїв та подорожуючих. Крім того, наступної неділі, 28 липня, після усіх св. Мес буде можливість освячення транспортних засобів. З цього приводу просимо звертатись в сакристію.

Принагідно нагадуємо і наголошуємо на моральних обов’язках водіїв дотримуватись правил дорожнього руху, а особливо про страшну небезпеку керування транспортними засобами після вживання алкоголю та інших дурманних засобів!

26 липня, в п’ятницю – спомин свв. Йоакима та Анни, батьків Пресвятої Діви Марії;

Дорогі брати і сестри! Відпочинок є Божим даром, яким треба мудро користатися. Не забуваймо про молитву і про обов’язок участі у недільній св. Месі! Адреси католицьких храмів, що діють в курортних та відпочинкових місцевостях нашої країни, можна дізнатись в сакристії.