Єпископ Віталій – про незалежність

Свідомі громадяни розуміють, що справжня незалежність це не гасла та національна символіка, а кропітка праця, навіть боротьба, для досягнення свободи та збереження єдності (територіальної, суспільної тощо). 
Сьогоднішній день дав мені побачити реальні кроки до цієї єдності: це спільне Благословення України у Софії Київській, представниками різних конфесій (організатор ВРЦіРО); багато позитиву та об’єднавчої тематики, які можна було почути у офіційній программі на Майдані та інше.
На жаль, неозброєним оком, навіть сьогодні, можна було побачити лінії розламу, які загрожують справжній національній єдності України. Чи можна ці розлами вилікувати лозунгами та будь якими коштами (матеріальними, людськими тощо)?
Псалом 126 каже: «Якщо не Господь будує дім,даремно трудяться будівничі». Не може бути єдності без Бога. Навіть релігійні війни поставали – коли людям лишалася релігія без Бога. Без Бога ми не можемо бути абсолютно незалежними. Обмеженість у наших силах та вибрах – вже є залежністю. Від себе, свого егоїзму, своїх планів на життя……. але не на вічність.
Нехай наша справжня Незалежність стане дорогою до Небесної Держави! Цікаво, як ми там будемо святкувати осягнення вічної свободи у Господі?

Публікація з особистої сторінки єпископа у мережі Facebook