Довідник для безпритульних Києва видала Спільнота св. Егідія

Вийшов довідник «Де в Києві поїсти, помитися, переночувати» — ефективний інструмент для допомоги бездомним.  Довідник видали Спільнота святого Егідія та рух «Молодь за мир» за підтримки Програми прямої допомоги Уряду Австралії. Такі довідники уже багато років ефективно допомагають бездомним у Римі, Барселоні, Мадриді, Неаполі, Мілані, Варшаві та інших європейських містах.    

– Спільнота святого Егідія допомагає бездомним уже 20 років, і нам часто пишуть чи телефонують люди: «Ми зустріли безпритульного у дворі/біля метро, куди його направити?» — розповідає Юрій Ліфансе, голова організації в Україні. 

Тепер допомогти бездомному дуже просто: ти запитуєш, хто він, що йому потрібно, відкриваєш друкований чи електронний довідник — і читаєш усю необхідну інформацію. Як доїхати до міської нічліжки, які документи потрібні, скільки вона коштує і коли працює. Немає документів? Читаєш, як їх відновити. Всі організації, які роздають їжу, погруповані по днях і районах. Ми сподіваємося, що кожен, кому не байдуже, завантажить чи візьме у нас друкований довідник — і передасть інформацію всім безпритульним Києва. Адже часто вони просто не знають про більшість послуг та можливостей. Волонтери передадуть довідник в усі організації та структури, які працюють із безпритульними, а також самим людям вулиці.

Першу таку презентацію довідника для бездомних журналісти зможуть побачити у вівторок, 10 вересня. Відбудеться прес-конференція, а відразу ж після неї  журналісти зможуть поїхати разом із волонтерами роздавати бездомним їжу та довідники.  

10 вересня, вівторок, 17:20 – 18:00  Прес-конференція в офісі Спільноти святого Егідія.

Адреса: Хрещатик, 15, офіс 51 (Пасаж) Тел. 097-296-02-76, 067-504-83-72.

Виступлять: Юрій Ліфансе, голова Спільноти святого Егідія в Україні, про становище бездомних у Києві; Тім Болотнікофф, заступник голови місії Австралії; Ольга Макар, координаторка руху «Молодь за мир» в Україні.

У Києві Спільнота святого Егідія та «Молодь за мир» допомагають бездомним уже 20 років. Щотижня на вулицях вони роздають 700 порцій їжі, проводять Різдвяні обіди для бідних, пікніки, допомагають знайти домівку.
Джерело: CREDO