ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ НА XXVI НЕДІЛЮ ЗВИЧАЙНУ

Рік В, I тиждень псалтирі
Колір літургійних шат – зелений

Літургійні читання:
Ам 6, 1а. 4-7
1 Тим 6, 11-16

Євангеліє:  Лк 16, 19-31

19 Один чоловік був багатий, і зодягався в порфіру й віссон, і щоденно розкішно бенкетував. 20 Був і вбогий один, на ім’я йому Лазар, що лежав у воріт його, струпами вкритий, 21 і бажав годуватися кришками, що зо столу багатого падали; пси ж приходили й рани лизали йому… 22 Та ось сталось, що вбогий умер, і на Авраамове лоно віднесли його Анголи. Умер же й багатий, і його поховали. 23 І, терплячи муки в аду, звів він очі свої, та й побачив здаля Авраама та Лазаря на лоні його. 24 І він закричав та сказав: Змилуйся, отче Аврааме, надо мною, і пошли мені Лазаря, нехай умочить у воду кінця свого пальця, і мого язика прохолодить, бо я мучуся в полум’ї цім!… 25 Авраам же промовив: Згадай, сину, що ти вже прийняв за життя свого добре своє, а Лазар так само лихе; тепер він тут тішиться, а ти мучишся. 26 А крім того всього, поміж нами та вами велика безодня поставлена, так що ті, що хочуть, переходити не можуть ізвідси до вас, ані не переходять ізвідти до нас. 27 А він відказав: Отож, отче, благаю тебе, щоб його ти послав у дім батька мого, 28 бо п’ятьох братів маю, хай він їм засвідчить, щоб і вони не прийшли на це місце страждання! 29 Авраам же сказав: Вони мають Мойсея й Пророків, нехай слухають їх! 30 А він відказав: Ні ж бо, отче Аврааме, але коли прийде хто з мертвих до них, то покаються. 31 Йому ж він відказав: Як Мойсея й Пророків не слухають, то коли хто й із мертвих воскресне, не йнятимуть віри!

На цьому тижні св. Церква відзначає:

30 вересня, в понеділок – спомин св. Єроніма, пресвітера і Вчителя Церкви
1 жовтня, у вівторок – спомин св. Терези від Дитятка Ісуса, діви і Вчителя Церкви
2 жовтня, у середу – спомин свв. Ангелів-Хранителів
4 жовтня, у четвер – спомин св. Франциска Ассізького, патрональне свято Сестер Гонораток, котрі працюють в нашій парафії
5 жовтня, у суботу – довільний спомин св. Фаустини Ковальської, діви – Апостолки Божого Милосердя

У вівторок розпочинається місяць жовтень, присвячений молитві на розарії. В нашій парафії ці богослужіння відбуватимуться за таким розкладом:

в будні дні – після Святих Мес о 7:30 та 18:00,
в неділі – після Святих Мес о 10:00 та 13:00.

Щиро запрошуємо на спільну молитву!

Принагідно нагадуємо, що за спільне відмовлення однієї частини розарію в церкві або в родинному гроні, можна отримати повний відпуст за звичайних умов.

На цей тиждень припадають перші четвер, п’ятниця і субота місяця. У ці дні в нашій парафії відбуватиметься виставлення Пресвятих Дарів та літанійні молебні, а в суботу після Святої Меси о 18:00 відбуватиметься Адорація Хреста в Святому Причасті, котра триватиме до 22:00. Щиро запрошуємо!

Вже зараз повідомляємо, що починаючи від 13 жовтня, 13-го дня кожного місяця, після вечірніх Святих Мес о 18:00 у нашій парафії відправлятимуться молебні до Матері Божої Фатимської перед Її фігурою, що розміщена у бічному вівтарі нашої святині. Заохочуємо усіх до активної участі у цих молебнях!

Звертаємо увагу молоді нашої парафії, що 5 жовтня (субота) у парафії Пресвятої Діви Марії Матері Церкви (м. Київ, бульв. Перова, 1Б) відбудеться ІІІ Деканальний День молоді Київського Деканату. Докладніше про цей захід можна дізнатися з плакатів, розміщених на інформаційних стендах при вході до нашого храму.

Наближається місяць листопад, котрий в традиції Церкви особливо присвячується молитовній пам’яті про померлих. Вже зараз можна приносити до сакристії записки з іменами наших померлих рідних і близьких, за яких впродовж усього листопада буде відправлятися Свята Меса. Дуже просимо вписувати імена розбірливим почерком.

Наміри Святішого Отця для Апостольства Молитви на жовтень:
Щоб подих Святого Духа збудив нову місійну весну в Церкві.