ІV Всеукраїнське паломництво Лицарів Колумба до Санктуарію Матері Божої Летичівської

Найчисельніший чоловічий, братерський орден Католицької Церкви – Лицарі Колумба зібралися 12-13 жовтня на ІV Всеукраїнське паломництво до Санктуарію Матері Божої Летичівської. У суботу, 12 жовтня, з різних куточків України до Летичева приїхало близько 60-ти лицарів Колумба зі своїми сім’ями. Серед присутніх були також єпископ – ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський, представники ордену францисканців, римо-католицькі та греко-католицькі священики.

Святу Месу очолив владика Леон Дубравський. Демонструючи свою міцність віри, у своїй проповіді ординарій зазначив, що Лицарі Колумба є прикладом мужнього да набожного чоловіка католика і відзначив важливість служіння людям через вчинки милосердя, які є одними з основних принципів Ордену. Розкрив деякі особливі сторони молитви розарію, і як лицарі повинні його використовувати у повсякденному житті. Особливо можна підкреслити серйозний та гумористичний підхід владики, що надає можливість більш глибше відчути важливість проповіді та настанов.

Після Святої Меси відбулася ініціація братів на 3-й ступінь лицарства.

В рамках паломництва відбулися реколекції для дружин лицарів. Отець Сергій Хитрий, віце-ректор семінарії в Городку, розповів про роль жінки в подружжі і про зміцнення сім’ї. На наступний день після ранкової Меси відбулася конференція для подружніх пар на тему лицарства та подружжя.

Джерело