Традиційна передріздвяна зустріч священників та богопосвячених осіб в Апостольській нунціатурі

У середу, 18 грудня, в Апостольській нунціатурі відбулась традиційна передріздвяна зустріч священників та богопосвячених осіб, що служать у Києві. 
Зустріч об’єднала римо-католиків та греко-католиків на чолі з єпископом Віталієм Кривицьким SDB та єпископом Богданом Дзюрахом. Привітання переплітались співами колядок, характерними для різних традицій та країн. 

На початку до присутніх зі словом звернувся єпископ Віталій Кривицький, який пригадав, що хоч різдвяні свята сповнені великою радістю, але вони також є викликом.
“Це виклик, який стояв перед Ісусом Христом, щоби прийти на цю землю. Виклик перед Богородицею, щоби прийняти складну місію, виклик перед святим Йосифом, який так само мав нелегку місію. Перед християнами стоїть виклик – прийняти Ісуса з Його “політикою”, способом буття, вирішення життєвих питань”, – підкреслив єпископ ординарій Київсько-Житомирської дієцезії. Владика побажав готовності відповідати на ці виклики всім присутнім.

У вітальному слові владика Богдан Дзюрах (УГКЦ) підкреслив, що Бог є богом спільноти, яку Він любить і в якій об’являється, подякував за традицію такої зустрічі в нунціатурі. І висловив прагнення “славити Христа Спасителя у цій єдиній спільноті, родині, католицької Церкви, яка єднається довкола Святішого Отця”, а нунцій є його “очима, руками, серцем…”, – підкреслив владика і побажав зростання спільноти духовенства, що служить у Києві.  

Єпископ Олександр Язловецький підкреслив ту радість, з якою Різдво переживають і святкують українці. “Маю таке враження, що коли Ісус дивиться на землю, то Україна – одна з країн, в якій Його дуже радісно зустрічають, Його приймають найкраще, чути багато співів і радості”, – підкреслив єпископ-помічник. На завершення він побажав, аби “Ісус в нас не розчарувався, аби хотів з нами залишитись”. 

Апостольський нунцій в Україні архієпископ Клаудіо Ґуджеротті на початку подякував присутнім єпископам за добро, яке через них зробив Господь та працівникам нунціатури за приготування цієї зустрічі. Звертаючись до духовенства нунцій підкреслив: “Цей рік був для всіх вас складним. Папа дуже переживає за ситуацію в Україні, і хотів би бути тут присутнім…”, – підкреслив нунцій. Дякуючи від імені Святішого Отця за служіння духовенства, він побажав: “Тепер настав час підняти голову, залишаючи осторонь почуття нижчості, як це часто буває у випадку народів, які переживали диктатуру, і повторити за пророком Ісаєю: ось я, Господи, пошли мене!”. На завершення нунцій уділив присутнім благословіння і попросив його занести до всіх, кому служать присутні на зустрічі священники та богопосвячені особи. 

Більше фото 

Аліна Петраускайте, КМЦ