Перший візит єпископа-помічника Київсько-Житомирської дієцезії Олександра Язловецького до Бердичева у новому статусі

У неділю 29 грудня, коли Церква відзначає свято Святого Сімейства, до Всеукраїнського санктуарію Матері Божої Святого Скапулярію у Бердичеві на запрошення братів Босих Кармелітів з першим візитом прибув єпископ-помічник Київсько-Житомирської дієцезії Олександр Язловецький.

Перед початком Святої Меси гостя привітали парафіяни – традиційним короваєм.
Урочисту Євхаристію очолив єпископ Олександр Язловецький, а йому співслужили брати Босі Кармеліти.
На початку Святої Меси настоятель Бердичівського санктуарія отець Рафаїл Мишковський OCD подякував єпископу Олександру за приїзд до Бердичева та попросив очолити Святу Месу.

Єпископ Олександр у проповіді звернув увагу на проблему абортів.

«Що ми маємо з вами робити? Навіщо це я вам сьогодні говорю. Говорю, тому що у нас в католиків з цим є багато проблем. Не те, що масово, але є.  Про це треба говорить, щоб свідомість у нас була, що це таке.  Також ми живемо з людьми, які можливо не ходять до храму, є нашими друзями чи знайомими. Ми можемо їх підтримати, допомогти. Можемо займатися просвітницькою діяльністю в Інтернеті.  А також ми можемо молитися за таких людей, є духовне усиновлення ненародженої дитини. Можна 9 місяців молитися за ненароджену дитину» – розповів єпископ.
Після проповіді відбулося відновлення подружніх обітниць.

Наприкінці Євхаристії були вручені подарунки учасникам і  переможцям Всеукраїнського  конкурсу дитячого малюнку, який був організований Комісією у справах душпастирства родин при Конференції Римсько-Католицьких єпископів в Україні. Також парафіяни подякували владиці Олександру за присутність та спільну молитву.

На завершення Святої Меси відбулося загальне благословіння та індивідуальне благословіння родин від нового єпископа.

Єпископ Олександр Язловецький під час перебування у Бердичеві поділився своїми враженнями: «Я давно мріяв сюди потрапити, відслужити тут Святу Месу, це перша Меса, яку я тут очолюю. Я вражений багатьма речами: гостинністю священників, які тут працюють, парафіянами, їхніми усмішками, як мене тут приймають. Дуже вражений оздобленням храму… Пам’ятаю, як був тут як семінарист, у якому стані був храм, а зараз храм відновлений, гарний. Приємно дивитись. Він дійсно гідний називатися Всеукраїнським санктуарієм. Сьогодні також відчув, що це вже моя дієцезія, це було моє перше офіційне знайомство з Матінкою Божою Бердичівською. Відчув споріднення. Мою Богородицю, до якої я тепер буду приїжджати і просити про підтримку».

Максим Железницький, Католицький Медіа Центр