Показу мод у костьолі святого Миколая не буде!

Володимир Бородянський на своїй сторінці у Facebook написав:

“Показу мод у будівлі костьолу Святого Миколи, який перебуває на балансі Національного будинку органної та камерної музики України – не буде. Оскільки одночасно це і Національний будинок органної та камерної музики України і діючий костьол, будь-які заходи в цьому місці враховують позицію настоятеля. Усно настоятель вже надав негативну відповідь”

Коментар єпископа Віталія Кривицького:

“Дякую всім, хто не лишився байдужим у справі нового резонансу навколо храму св. Миколая у Київі.
Хочу заспокоїти суспільство, нагадуючи, що справа носила лишень консультативний характер і ми, як віряни, здається досить однозначно виразили свою думку відносно ідеі показу моди у приміщені храму, на чиєму б балансі він не стояв.
Дякую Володимир Бородянський – Міністр культури, молоді та спорту України за тверде рішення! Нагадаю, що ідея показу не походила від самого Міністерства. Сподіваюся, що також Алена SEREBROVA не сприйме цю ситуацію, як щось особисте.
У секуляризованому суспільстві затираються певні межі. Важко відповісти деяким коментаторам на запитання “яка різниця, де провадити захід”. Як у Булгакова, важко було професору Преображенському роз”яснити товарищу Швондеру, яка різниця між їдальнею, кухнею та операційною. А відчувати різницю в області кулінарії, мистецтва, культу(ри) ніколи не було провінційністю та “середньовіччем”. Дикість – це коли навпаки.
Храм є місцем виключного поклоніння Богу. Задля такої мети його побудовано. Христос гнав з храму тих, хто використовував його для власного збагачення, а не для поклоніння Господу. Підставмо до цих формул необхідні імена і при наявності інтелекту (дару від Творця), різниця буде очевидною.
Врятуймо храм Божий!”