II Всесвітній День Бідних під знаком радості

День Бідних під знаком радості: радості спільної молитви і трапези. На свято прийдуть 150 бідних людей Києва. Запрошуємо святкувати разом. 

16.00 Молитва. Очолить єпископ Віталій Кривицький
17.00 Святкова вечеря.

Як взяти участь? 
– Прийти допомогти накрити стіл, підготувати свято. Реєстрація для волонтерів за посиланням

– Зробити пожертву, щоб пригостити бідну людину. Вартість святкового меню 200 грн (Карта Приват 4149 6293 9690 8311 Л.Ю.Г.) 

– Поширити інформацію. 

– Прийти фотографувати. 

* План підготовки: 
– Організаційна зустріч для волонтерів. 
16 листопада, п’ятниця, 19.00, вул. Деревлянська, 13
– 18 листопада, неділя
14.00 Готуємо приміщення 
16.00 Урочистості 
18.30 Прибираємо приміщення. 

Дякуємо за запрошення Інститут релігійних наук св. Томи Аквінського у Києві

За словами Глави Католицької Церкви, бідні є «першими спроможними розпізнати Божу присутність і засвідчити Його близькість в своєму житті». Бог залишається вірним Своїй обітниці, але щоб подолати «гнітючі умови бідності», необхідно, щоб вони «відчули присутність братів і сестер, що піклуються ними». Отож, у цей Всесвітній день ми запрошені «конкретизувати» слова Псалма: «Їстимуть убогі та наситяться». Папа зазначив, що у Єрусалимській святині після жертвоприношення відбувався бенкет. А в багатьох дієцезіях цей досвід повторився минулого року, коли з нагоди Всесвітнього дня бідних були проведені не лише богослужіння, але й спільна гостина. «Я б хотів, – пише він, – щоб також і цього року та надалі, цей День відзначався під знаком радості, що походить з віднайденої здатності перебувати разом. Разом молитися в громаді та розділити трапезу в Господній день. Це досвід, який повертає нас до первісної християнської громади». 
“З Послання Папи Франциска до Дня бідних 2018”