Святі Меси домініканського обряду у Києві

Deo gratias! 
16 вересня 2018 року до Києва повернувся стародавній домініканський обряд, якого наше місто не бачило, мабуть, біля ста років. І саме цей обряд має усі підстави займати особливе місце в нашому житті, як і було починаючи від св. Гіацинта (Яцка) та братів-домініканців, які від 13 сторіччя несли католицьку апостольску віру на Київську Русь. Свята Меса, яку служили вони, дуже мало відрізнялась від тієї, яку 16 вересня відслужив о. Igor Gnius ОР в каплиці Інститут релігійних наук св. Томи Аквінського у Києві. Так несподівано спадок св.Яцка та багатьох святих цілого Ордену Проповідників повернувся в Україну. Сподіваємось, що їх заступництвом Бог відродить наші душі та допоможе нам повернути омріяну гідність дітей Божих.

Асоціація Una Vоce Ucraina рада повідомити, що починаючи із Адвенту, св. Меси домініканського обряду в каплиці св.Яцка служитимуться ЩОНЕДІЛІ та у свята. Запрошуємо провести Адвент разом з нами, зустрічаючи у святій літургії “ex oriente lux”, світло зі сходу, яким є Христос.

2 грудня, неділя, 13:00 – перша неділя Адвенту
8 грудня, субота, 19:00 – Непорочне Зачаття ПДМ
9 грудня, неділя, 13:00 – друга неділя Адвенту
16 грудня, неділя, 13:00 – третя неділя Адвенту (Gaudete)
23 грудня, неділя, 13:00 – четверта неділя Адвенту

Пошук тих, хто бажав би співати за літургією григоріанський хорал, продовжується. Для традиційної літургії урочисте богослужіння є нормою, тож прагнемо гідно прикрашати його, в тому числі і співом. Звертайтесь на сторінку у Facebook, до міністранта після чи перед Месою, або на unavoceua@gmail.com

Сторінка асоціації у Facebook: http://www.facebook.com/tradycia/