Маронітська Родина в Україні 6 лютого святкувала День святого Маруна

Маронітська Родина в Україні 6 лютого святкувала День святого Маруна, Отця Маронітської Католицької Церкви. Урочиста Меса відбулася в конкатедральному храмі св. Олександра в м. Києві. Очолив св. Месу Архієпископ Пол Саях, представник Маронітського Патріарха Кардинала Мара Бешара Бутруса Аль Раї та служилася під патронатом Метрополита Львівського Архієпископа Мечислава Мокшицького, присутнього на Месі. Також співслужили єпископ Ян Собіло, єпископ Віталій Кривицький, Єпископ Ніл УГКЦ, численно зібрані священики з Дієцезії. Прибули також делегації парафіяльних спільнот з Ірпіня та Ставища, та багато вірних з Київських парафій.
Святкування розпочалося від урочистого внесення і вшанування мощей св. Шарбеля. Св. Меса відбулася в маронітському обряді арамейською, сиріакською та арабською мовами. Музичний супровід св. Меси здійснювали найкращі співаки Лівану.
На закінчення Меси Архієпископ Пол Саях вручив подяки тим духовним та мирянам, які спричинилися до розвитку Маронітської спільноти в Україні.
Архієпископ Мечислав Мокшицький виразив сподівання, що Маронітський Патріарх делегує священика з Лівану для організації Маронітської парафії в Україні.
 

С. Людмила Саганівська