ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ НА ІІ НЕДІЛЮ ВЕЛИКОДНЮ (НЕДІЛЮ БОЖОГО МИЛОСЕРДЯ)

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Рік В, II тиждень псалтирі
Колір літургійних шат – білий

Літургійні читання:
Діян 5, 12-16
Од 1, 9-11a. 12-13. 17-19

Євангеліє:  Йн 20, 19-31

Того ж дня дня першого в тижні, коли вечір настав, а двері, де учні зібрались були, були замкнені, бо боялись юдеїв, з’явився Ісус, і став посередині, та й промовляє до них: Мир вам! І, сказавши оце, показав Він їм руки та бока. А учні зраділи, побачивши Господа.  Тоді знову сказав їм Ісус: Мир вам! Як Отець послав Мене, і Я вас посилаю! Сказавши оце, Він дихнув, і говорить до них: Прийміть Духа Святого! Кому гріхи простите, простяться їм, а кому затримаєте, то затримаються! А Хома, один з Дванадцятьох, званий Близнюк, із ними не був, як приходив Ісус. Інші ж учні сказали йому: Ми бачили Господа!… А він відказав їм: Коли на руках Його знаку відцвяшного я не побачу, і пальця свого не вкладу до відцвяшної рани, і своєї руки не вкладу до боку Його, не ввірую! За вісім же день знов удома були Його учні, а з ними й Хома. І, як замкнені двері були, прийшов Ісус, і став посередині та й проказав: Мир вам! Потім каже Хомі: Простягни свого пальця сюди, та на руки Мої подивись. Простягни й свою руку, і вклади до боку Мого. І не будь ти невіруючий, але віруючий! А Хома відповів і сказав Йому: Господь мій і Бог мій! Промовляє до нього Ісус: Тому ввірував ти, що побачив Мене? Блаженні, що не бачили й увірували! Багато ж і інших ознак учинив був Ісус у присутності учнів Своїх, що в книзі оцій не записані. Це ж написано, щоб ви ввірували, що Ісус є Христос, Божий Син, і щоб, віруючи, життя мали в Ім’я Його!

Сьогоднішня ІІ Великодня Неділя, Неділя Божого Милосердя, завершує Великодню Октаву.

Традиційно на наших землях повелося, що у Великодній Період ми згадуємо наших померлих, відвідуючи кладовища – святі місця, де в очікуванні воскресіння плоті спочивають тлінні тіла наших рідних і близьких, котрі відійшли з цього світу. Не забуваймо, що мертві не потребують гучних бенкетів абощо, але потребують нашої молитви.

Розклад Св. Мес, котрі відправляються цими днями на київських цвинтарях, вивішено на інформаційних стендах при вході до храму.

На цьому тижні Свята Церква відзначає:

29 квітня, у понеділок – свято святої Катерини Сієнської, Діви та Вчителя Церкви. Покровительки Європи.

1 травня, у середу – свято святого Йосипа, робітника.

У цей день у нашій парафії розпочинається відправлення Травневих Молебнів до Пресвятої Діви Марії з Лоретанською Літанією: в будні дні – після Божих Служб о 1800, в неділю – після св. Мес о 1000 та 1300. Запрошуємо усіх на спільну молитву!

2 травня, у четвер – спомин св. Атанасія, єпископа і Вчителя Церкви.

3 травня, у п’ятницю – парафіяльний відпуст святого Олександра. Урочиста Свята Меса буде відслужена о 1900 . У цей день усіх, хто буде на Святій Месі відпустовій, не зобов’язують до посту від м’ясних страв.

4 травня, в суботу, до нашого храму буде привезено мощі святого Шарбеля. Відбудеться короткий молебень. Після Святої Меси о 1800 можна буде послухати свідчення про зцілення за заступництвом святого Шарбеля, після цього відбудеться помазання миром (олією) святого Шарбеля усіх присутніх.

5 травня, в неділю – збір пожертв на Святий Престол Апостола Петра.

У Великодній Період замість молитви «Angeus Domini» («Ангел Господній») відмовляється молитва «Regina Caeli» («Царице Неба»).

Наміри Святішого Отця для Апостольства Молитви на травень 2019 р.:

Щоб Церква в Африці завдяки активності своїх членів була закваскою між народами, а також знаком надії для цього континенту.