ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ НА ІIІ НЕДІЛЮ ВЕЛИКОДНЮ

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Рік В, II тиждень псалтирі
Колір літургійних шат – білий

Літургійні читання:
Діян 5, 12-16
Од 5, 11-14

Євангеліє:  Йн 21, 1-19

1Після цього з’явивсь Ісус знов Своїм учням над морем Тіверіядським. А з’явився отак. Укупі були Симон Петро, і Хома, званий Близнюк, і Нафанаїл, із Кани Галілейської, і обидва сини Зеведеєві, і двоє інших із учнів Його. 3 Говорить їм Симон Петро: Піду риби вловити. Вони кажуть до нього: І ми підемо з тобою. І пішли вони, і всіли до човна. Та ночі тієї нічого вони не вловили. 4 А як ранок настав, то Ісус став над берегом, але учні не знали, що то був Ісус. 5 Ісус тоді каже до них: Чи не маєте, діти, якоїсь поживи? Ні, вони відказали. 6 А Він їм сказав: Закиньте невода праворуч від човна, то й знайдете! Вони кинули, і вже не могли його витягнути із-за безлічі риби… 7 Тоді учень, якого любив був Ісус, говорить Петрові: Це ж Господь!… А Симон Петро, як зачув, що Господь то, накинув на себе одежину, бо він був нагий, та й кинувся в море… 8 Інші ж учні, що були недалеко від берега якихсь ліктів із двісті припливли човником, тягнучи невода з рибою. 9 А коли вони вийшли на землю, то бачать розложений жар, а на нім рибу й хліб. 10 Ісус каже до них: Принесіть тієї риби, що оце ви вловили! 11 Пішов Симон Петро та й на землю витягнув невода, повного риби великої, сто п’ятдесят три. І хоч стільки було її, не продерся проте невід. 12 Ісус каже до учнів: Ідіть, снідайте! А з учнів ніхто не наважився спитати Його: Хто Ти такий? Бо знали вони, що Господь то… 13 Тож підходить Ісус, бере хліб і дає їм, так само ж і рибу. 14 Це вже втретє з’явився Ісус Своїм учням, як із мертвих воскрес. 15 Як вони вже поснідали, то Ісус промовляє до Симона Петра: Симоне, сину Йонин, чи ти любиш мене більше цих? Той каже Йому: Так, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє йому: Паси ягнята Мої! 16 І говорить йому Він удруге: Симоне, сину Йонин, чи ти любиш Мене? Той каже Йому: Так, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє йому: Паси вівці Мої! 17 Утретє Він каже йому: Симоне, сину Йонин, чи кохаєш Мене? Засмутився Петро, що спитав його втретє: Чи кохаєш Мене? І він каже Йому: Ти все відаєш, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє до нього Ісус: Паси вівці Мої! 18 Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли був ти молодший, то ти сам підперізувався, і ходив, куди ти бажав. А коли постарієш, свої руки простягнеш, і інший тебе підпереже, і поведе, куди не захочеш… 19 А оце Він сказав, щоб зазначити, якою то смертю той Бога прославить. Сказавши таке, Він говорить йому: Іди за Мною!

Сьогодні – І Неділя місяця, тому після Св. Мес о 1000 та 1300 відбуватиметься Виставлення Пресвятих Дарів та Адорація Ісуса в Євхаристії з Літанією до Пресвятого Імені Ісуса. Також відбуватиметься благословення дітей і матерів, котрі очікують народження дитини.

Усі пожертви, зібрані сьогодні під час усіх Божих Служб, призначатимуться на Святий Престол Апостола Петра.

На цьому тижні св. Церква відзначає:

8 травня, в середу – спомин св. Станіслава, єпископа і мученика.

Наступна неділя, 12 травня, буде вже IV Великодньою Неділею, котра також має назву Неділя Доброго Пастиря, яка розпочне Тиждень молитов про духовні покликання. “Жниво велике, а працівників мало”, тож святим обов’язком кожного християнина є молитва за покликання до священицького та монашого життя.

Нагадуємо, що в нашій парафії триває перегринація ікони Святої Родини. Для того, щоб прийняти Ікону у своїх домівках для молитви і вшанування, просимо записуватись в сакристії!

Триває Великодній Період, а церковна заповідь зобов’язує нас принаймні раз на рік, саме у цей святковий час, приступити до таїнств поєднання (сповіді) та Євхаристії. Не занедбуймо цього обов’язку і цієї чудової нагоди наближення до Господа. Також просимо повідомляти нашим священикам, якщо є потреба відвідати вдома чи в шпиталі задля сповіді та з Причастям тих парафіян, котрі не мають можливості бути в храмі!

Нагадуємо, що в травні Церква відправляє спеціальні Богослужіння до Пресвятої Діви Марії з Лоретанською Літанією, які в нашій парафії відбуваються за розкладом:

в будні дні – після св. Мес о 900 та 1800;

в неділю – після Божих Служб о 1000 та о 1300.

Запрошуємо усіх до спільної молитви!