ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ НА УРОЧИСТІСТЬ ТІЛА ТА КРОВІ ХРИСТА

Рік В, IV тиждень псалтирі
Колір літургійних шат – білий

Літургійні читання:
Бут 14, 18-20
1 Кор 11, 23-26

Євангеліє:  Лк 9, 11б-17

11 А як люди довідалися, то пішли вслід за Ним. І Він їх прийняв, і розповідав їм про Боже Царство, та тих уздоровляв, хто потребував уздоровлення. 12 А день став схилятися. І Дванадцятеро підійшли та й сказали Йому: Відпусти вже людей, нехай вони йдуть у довколишні села й оселі спочити й здобути поживи, бо ми тут у місці безлюдному! 13 А Він їм сказав: Дайте їсти їм ви. Вони ж відказали: Немає в нас більше, як п’ятеро хліба й дві рибі. Хіба підемо та купимо поживи для всього народу цього. 14 Бо було чоловіків десь тисяч із п’ять. І сказав Він до учнів Своїх: Розсадіть їх рядами по п’ятидесяти. 15 І зробили отак, і всіх їх розсадили. 16 І Він узяв п’ять хлібів та дві рибі, споглянув на небо, поблагословив їх, і поламав, і дав учням, щоб клали народові. 17 І всі їли й наситились! А з кусків позосталих зібрали дванадцять кошів… 18 І сталось, як насамоті Він молився, з Ним учні були. І спитав Він їх, кажучи: За кого Мене люди вважають? 19 Вони ж відповіли та сказали: За Івана Христителя, а ті за Іллю, а інші, що воскрес один із давніх пророків.

Цього тижня Свята Церква відзначає:

24 червня, в понеділок – УРОЧИСТІСТЬ НАРОДЖЕННЯ СВ. ЙОАНА ХРЕСТИТЕЛЯ.

На цей день припадає друга річниця єпископських свячень Ординарія Київсько-Житомирської дієцезії єпископа Віталія Кривицького. Крім того, цього ж дня свої іменини відзначає єпископ-сеньйор Ян Пурвінський.

Огорнімо своєю молитвою наших владик та просімо у Всемогутнього Бога про усі потрібні для них благодаті!

26 червня, в середу – довільний спомин св. Зигмунта Гораздовського, пресвітера.

28 червня, в п’ятницю – УРОЧИСТІСТЬ ПРЕСВЯТОГО СЕРЦЯ ІСУСА.

В цей день можна отримати повний відпуст за звичайних умов за участь у відмовленні Акту винагородження Пресвятому Серцю Ісуса після Святих Мес. Також в цей день немає посту і дозволено споживання м’ясих страв.

29 червня, в суботу – УРОЧИСТІСТЬ СВЯТИХ АПОСТОЛІВ ПЕТРА І ПАВЛА.

В цей день можна отримати повний відпуст за використання девоціоналій (образів, фігурок, розаріїв тощо), освячених Папою Римським або єпископом. Для цього треба відмовити “Отче наш”, “Радуйся, Маріє”, “Вірую”. Збір пожертв під час Святих Мес – на Апостольський Престол.

В ці дні вказаних вище Урочистостей Святі Меси в нашому храмі відправлятимуться за розкладом:

7:30 – українською мовою,

10:00 – польською мовою,

18:00 – українською мовою.

Нагадуємо, що в нашій парафії триває перегринація ікони Святої Родини. Для того, щоб прийняти Ікону у своїх домівках для молитви і вшанування, просимо записуватись в сакристії!

Інформуємо всіх зацікавлених, що від неділі 7 липня до 25 серпня поточного року включно недільні Святі Меси англійською мовою відправлятимуться в нашій парафії об 11:30.