ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ НА XV НЕДІЛЮ ЗВИЧАЙНУ

Рік В, III тиждень псалтирі
Колір літургійних шат – зелений

Літургійні читання:
Втор 30, 10-14
Кол 1, 15-20

Євангеліє:  Лк 10, 25-37

25 І підвівсь ось законник один, і сказав, Його випробовуючи: Учителю, що робити мені, щоб вічне життя осягнути? 26 Він же йому відказав: Що в Законі написано, як ти читаєш? 27 А той відповів і сказав: Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю, і всім своїм розумом, і свого ближнього, як самого себе. 28 Він же йому відказав: Правильно ти відповів. Роби це, і будеш жити. 29 А той бажав сам себе виправдати, та й сказав до Ісуса: А хто то мій ближній? 30 А Ісус відповів і промовив: Один чоловік ішов з Єрусалиму до Єрихону, і попався розбійникам, що обдерли його, і завдали йому рани, та й утекли, покинувши ледве живого його. 31 Проходив випадком тією дорогою священик один, побачив його, і проминув. 32 Так само й Левит надійшов на те місце, поглянув, і теж проминув. 33 Проходив же там якийсь самарянин, та й натрапив на нього, і, побачивши, змилосердився. 34 І він підійшов, і обв’язав йому рани, наливши оливи й вина. Потому його посадив на худобину власну, і приставив його до гостиниці, та й клопотався про нього. 35 А другого дня, від’їжджавши, вийняв він два динарії, та й дав їх господареві й проказав: Заопікуйся ним, а як більше що витратиш, заплачу тобі, як вернуся. 36 Котрий же з цих трьох на думку твою був ближній тому, хто попався розбійникам? 37 А він відказав: Той, хто вчинив йому милість. Ісус же сказав йому: Іди, і роби так і ти!

Післязавтра, у вівторок 16 липня 2019 р. – Урочистість Пресвятої Діви Марії Бердичівської, Головної Покровительки нашої Київсько-Житомирської Дієцезії. Просімо Пречисту Діву про підтримку для нас, нашої парафії, нашої Єпархії. Особливо просімо Її заступництва і молитов про дар миру для України!

Нагадуємо, що це є обов’язкова Урочистість, й в цей день св. Меси в нашому храмі відбуватимуться за розкладом:

730, 1000, 1800 – українською мовою; 1300 – польською мовою.

«Радіо Марія» запрошує за тиждень, в неділю 21 липня, в одноденне автобусне паломництво на центральну Урочистість на честь Покровительки нашої Дієцезії, котра відбудеться в м. Бердичеві, в Санктуарії Матері Божій Святого Скапулярію. Всіх, хто прагне взяти участь в паломництві, організованому «Радіо Марія», просимо звертатись за телефоном редакції: (044) 572-29-29.

Також нагадуємо, що ще є можливість долучитись до Бердичівського паломництва з м. Житомир. Ця проща вирушить від Собору св. Софії в п’ятницю, 19 липня. Інформацію про неї можна дізнатись в сакристії, а також на Фейсбук-сторінці парафії св. Софії. Настоятель Кафедрального Собору о. Віталій Безшкурий та відповідальний за організацію паломництва о. Павло Щука щиро запрошують усіх бажаючих!

Цього тижня Свята Церква відзначає:

15 липня, в понеділок – спомин св. Бонавентури, єпископа і Вчителя Церкви;

18 липня, в четвер – довільний спомин св. Ядвіги;

20 липня, в суботу – довільний спомин св. Аполінарія, єпископа і мученика.

Впродовж поточного місяця тривають липневі молебні на честь Найдорогоціннішої Крові Ісуса. В нашій парафії ці молебні відправляються за наступним розкладом:

в будні дні – після св. Мес о 1800,

в неділю – після Божих Служб о 1000 та о 1300.

Запрошуємо усіх на спільну молитву, а також заохочуємо до приватних і родинних липневих молебнів!

Дорогі парафіяни! Хочемо нагадати вам, що в цей період відпочинку (канікул та відпусток) ми повинні пам’ятати про свої християнські обов’язки! Адреси католицьких храмів в різних куточках нашої країни завжди можна дізнатися в сакристії.