ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ НА XXI НЕДІЛЮ ЗВИЧАЙНУ

Рік В, I тиждень псалтирі
Колір літургійних шат – зелений

Літургійні читання:
Іс 66, 18-21
Євр
12, 5-7. 11-13

Євангеліє:  Лк 12, 49-53

22 І проходив містами та селами Він і навчав, до Єрусалиму простуючи. 23 І озвався до Нього один: Господи, хіба буде мало спасених? А Він відказав їм: 24 Силкуйтеся ввійти тісними ворітьми, бо кажу вам, багато-хто будуть намагатися ввійти, та не зможуть! 25 Як устане Господар та двері замкне, ви зачнете вистоювати ізнадвору, та стукати в двері й казати: Господи, відчини нам! А Він вам у відповідь скаже: Не знаю Я вас, звідки ви! 26 Тоді станете ви говорити: Ми їли й пили перед Тобою і на вулицях наших навчав Ти… 27 А Він вам відкаже: Говорю вам, не знаю Я, звідки ви. Відійдіть від Мене всі, хто чинить неправду! 28 Буде плач там і скрегіт зубів, як побачите ви Авраама, та Ісака та Якова, та пророків усіх в Царстві Божім, себе ж вигнаних геть… 29 І прийдуть інші від сходу й заходу, і півночі й півдня, і при столі в Царстві Божім засядуть! 30 І ось, є останні, що стануть за перших, і є перші, що стануть останніми!

На цьому тижні св. Церква відзначає:

26 серпня, в понеділок – спомин Пресвятої Діви Марії Ченстоховської.

В цей день особливо запрошуємо на св. Месу о 900, під час якої за заступництвом Богородиці проситимемо про лад у суспільних справах та про солідарність та братерську любов між нашими народами: українським і польським;

27 серпня, у вівторок – обов’язковий спомин св. Моніки, матері св. Августина, особливої покровительки усіх матерів, котрі моляться про навернення своїх дітей, що відійшли від Церкви та заблукали на дорогах життя;

28 серпня, в середу – обов’язковий спомин св. Августина, єпископа і Вчителя Церкви;

29 серпня, в четвер – обов’язковий спомин Мучеництва св. Йоана Хрестителя, Господнього Предтечі;

30 серпня, в п’ятницю наша парафія відзначає УРОЧИСТІСТЬ РІЧНИЦІ ОСВЯЧЕННЯ ВЛАСНОГО ХРАМУ, нашої Святині, котру було консекровано 30 серпня 1842 р. Під час св. Меси о 1800 будемо особливо возносити молитви за будівничих цього Собору, за тих, хто після років радянського режиму боровся за його повернення, а потім брав участь у його реконструкції. Також будемо довіряти Божій опіці усіх Доброчинців та Жертводавців, котрі й зараз своїми молитвами і пожертвами допомагають у ремонті храму. Запрошуємо усіх до спільної молитви!

Наступна неділя буде І-ї Неділею місяця та початком нового навчального року. У зв’язку з цим в нашій парафії знову буде відправлятись недільна св. Меса об 1145 для дітей. Щиро запрошуємо дітей та батьків на цю Божу Службу! Після св. Меси також відбудеться благословення дітей і шкільного приладдя.

Принагідно нагадуємо батькам про обов’язок християнського виховання дітей та молоді. Цей обов’язок також, зокрема, полягає у піклуванні про участь дітей в катехезах. З приводу розкладу катехез просимо звертатись до сестер, які працюють в нашій парафії.

Також інформуємо, що з вересня в нашій парафії розпочинаються катехетичні заняття для пар, котрі прагнуть укласти шлюбний зв’язок та приступити до Таїнства християнського шлюбу. Ці катехези відбуватимуться в нашому храмі кожної п’ятниці о 1900. З приводу будь-яких питань просимо звертатись до сакристії.

Дорогі парафіяни! Прагнемо від щирого серця подякувати усім Доброчинцям та Жертводавцям, котрі відповіли на прохання про допомогу у справі ремонту нашої спільної Святині. Хай Бог благословить Вас за Вашу відкритість і небайдужість! Водночас, ми й надалі звертаємось до усіх з проханням про молитовну та будь-яку можливу фінансову підтримку цієї справи!