Паломництво медичних працівників до Бердичівського санктуарію

20 жовтня до Всеукраїнського cанктуарію Матері Божої Святого Скапулярію у Бердичеві відбулося традиційне паломництво медичних працівників, з нагоди літургійного спомину святого Луки Євангеліста, який є покровителем лікарів. Ідейним натхненником та організатором цього паломництва є єпископ-ординарій Луцької дієцезії – Віталій Скомаровський.

Розпочалося паломництво з реєстрації та представлення учасників, які прибули з різних міст України. До Бердичева прибули понад 80 медичних працівників з Києва, Хмельницького, Хмільника, Житомира, Коростишева, Попільні, а також долучилися до паломництва і  бердичівські медичні працівники.

Цього року конференцію для учасників провела представниця міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну» – Олена Данилюк. У своєму виступі вона розповіла присутнім про дану організацію. «Місія в Україну» – це міжнародний благодійний фонд, який допомагає найвразливішим верствам населення: жінкам з небажаною вагітністю та дітям з інвалідностями.

Після конференції відбулася Свята Меса, яку очолив єпископ Віталій Скомаровський, а співслужили йому: отець Рафаїл Мишковський, настоятель Бердичівського санктуарію, та священики, які прибули разом зі своїми медичними працівниками з різних міст України.

Після завершення Служби Божої відбулась молитва Розарію. Завершилось паломництво почастунком, який приготувала спільнота «Домашня Церква».

Максим Железницький для Католицького Медіа-Центру

Джерело: http://kmc.media/2018/10/22/palomnyctvo-medychnykh-pracivnykiv-do-berdychivskogo-sanktuariyu.html