В Україні постає перша хоругва Ордену Лицарів Йоана Павла ІІ

У Києві очікується знакова подія: церемонія утворення першої в Україні хоругви Ордену Лицарів Йоана Павла ІІ. Це відбудеться під час Святої Меси 9 лютого 2020р. в парафії Пресвятої Діви Марії Матері Церкви (Київ, бульвар Перова, 1-б). Початок Меси о 9:00. 

Орден Лицарів Йоана Павла ІІ (Ordo Militiae Ioannis Pauli II) — це формаційна програма для чоловіків, католиків-мирян. Орден діє як публічне товариство мирян, відповідно до положень канону 312 та наступних положень Канонічного права Католицької Церкви.
Ініціатива заснування Ордену постала в середовищі польських мирян-католиків і за своїм наміром є своєрідним виявом подяки за дар беатифікації Святішого Отця Йоана Павла ІІ.

Основна мета Ордену — формування католицьких мирян-чоловіків за прикладом Йоана Павла ІІ (Кароля Войтили), який не раз своїм життям давав свідчення мужності й святості, показуючи, що ці дві чесноти можна об’єднати для більшої слави Божої! Цю мету Лицарі Йоана Павла ІІ прагнуть реалізувати завдяки активній участі в таких напрямках, як:    
прагнення до святості своїх членів;
захист християнських цінностей, зокрема сім’ї та життя (від зачаття до природної смерті);
турбота про розвиток патріотизму та любові до Батьківщини;
поширення вчення Йоана Павла II;
поширення католицької духовності мирян;
взаємна братня допомога;
підтримка духовенства (в усіх сферах життя);
поширення чоловічої духовності;
підтримка християн.  

Поширення діяльності Ордену на теренах України покликане сприяти побудові новітнього духовного союзу та зміцненню братерства між католиками Польщі та України на тлі спільних загроз і викликів, які постали сьогодні перед Церквою та нашими країнами, а також зробити вагомий внесок у справу діалогу та примирення між поляками й українцями, в пам’ять спільного минулого, заради єдиного для всіх нас майбутнього у християнській Європі.  У урочистій Месі візьмуть участь єпископ Києво-Житомирської дієцезії, а також Генерал і численна делегація Ордену, яка прибуде з Польщі. 

Джерело: CREDO