ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ НА VIII НЕДІЛЮ ЗВИЧАЙНУ

Рік В, IV тиждень псалтирі
Колір літургійних шат – зелений

Літургійні читання:
Сир 27, 4-7
1 Кор 15, 54б-58

Євангеліє:  Лк 6, 39-45

Того часу Ісус розповів учням притчу: «Чи може сліпий сліпого дорогою водити? Чи не впадуть обидва в яму? Учень не вищий за вчителя, але, вдосконалившись, кожний стане, як його вчитель. Чому бачиш скалку, яка в оці брата твого, а колоди,яка в твоєму оці, не помічаєш? Як можеш казати братові своєму: “Брате, дозволь я вийму скалку, яка в твоєму оці!” – а сам не бачиш тієї колоди, яка в твоєму оці? Лицеміре, вийми спочатку колоду з власного ока, а тоді побачиш, як вийняти скалку, яка в оці твого брата. Адже немає доброго дерева, яке родило б поганий плід, ані поганого дерева, яке родило би добрий плід. Бо кожне дерево пізнається зі свого плоду; з тернини не збирають смокви, а з колючого куща не збирають винограду. Добра людина з доброго скарбу свого серця виносить добро, а погана – зі злого скарбу свого серця виносить зло, бо з надміру серця промовляють його уста!»

В понеділок, 4 березня, Єпископ-Сеньйор нашої Дієцезії Ян Пурвінський відзначатиме 28-му річницю своєї консекрації. Особливо молімося в цей день за багаторічного архіпастиря нашої Єпархії!

На цей тиждень припадає І-й четвер місяця. Після вечірньої св. Меси запрошуємо на Адорацію Христа у Пресвятих Дарах та молитву за нові покликання до священицького і чернечого життя!

6 березня – Попільна Середа, що розпочинає Великий Піст.

В цей день є обов’язок суворого посту. Утримуватись від м’яса зобов’язані вірні, що досягли 14 років, натомість обов’язок суворого посту зобов’язує вірних від 18 до 60 року життя, які не мають медичних протипоказань.

Під час Великого Посту в нашій парафії відправлятимуться покутні Богослужіння: Хресна Дорога та «Гіркі Жалі». Розклад проведення цих богослужінь:

у будні дні:

700 – Хресна Дорога;

після св. Меси о 730 – Гіркі Жалі;

1730 – Гіркі Жалі;

після св. Меси о 1800 – Хресна Дорога;

кожної п’ятниці впродовж Великого Посту після св. Меси о 900 – Хресна Дорога;

кожної суботи впродовж Великого Посту після св. Меси о 900 – Хресна Дорога для дітей.

В НЕДІЛІ ВЕЛИКОГО ПОСТУ після св. Мес о 1000 та 1300відправлятиметься молебень «Гіркі Жалі».

Нагадуємо, що за побожну участь у Богослужінні Хресної Дороги можна отримати повний відпуст за звичайних умов.

Впродовж Великого Посту в нашій парафії триватиме перегринація ікони Святої Родини. Поточний рік оголошений Конференцією Єпископату України РОКОМ СВЯТОСТІ ПОДРУЖЖЯ ТА СІМ’Ї. Тож впродовж усього цього року прагнемо особливо молитись за наші родини, зокрема вшановуючи Образ, який розпочинає паломництво родинами нашої парафії. Ікона перебуватиме в родина, що її прийматимуть, впродовж трьох дів. Для того, щоб прийняти Образ у своїх домівках для молитви і вшанування, просимо записуватись в сакристії!

Принагідно нагадуємо, що наш собор св. Олександра належить до переліку святинь, де можна отримати відпусти за звичайних умов, пов’язанні з Роком Святості подружнього життя та сім’ї. З умовами отримання відпусту можна ознайомитись на інформаційних стендах при вході до храму.